Anna Ardelius Kostym

Blogg

Spöksupé

Fotografering till Charlotte Engelkes ”Spöksupé” igår ute i det gamla huset på Värmdö. Göran Martling var en eminent officer hela dan och så avslutade vi med att rulla in honom i bandage.

Julius Bohlin som är en ny lovande fotograf tog fantastiska bilder. Snart dags att lägga upp på teaterns hemsida och att göra affischer.

Det är alltid lika roligt att jobba med Charlotte. Vi har jobbat ihop i snart 10 år nu och vår arbetsprocess är speciell. Charlotte har alltid en tydlig idé om vad hon vill göra, vilket tema och vad föreställningen ska handla om. däremot finns ingen text eller något färdig manus, utan det växer fram under arbetets gång. Scener skapas och musik läggs till. Jag ”springer efter” eller vid sidan om och försöker förstå vad det är som ska sägas med kostym och hitta det vi vill visa. Idéer kommer ibland ur kostym och ibland tvärtom.

Så när vi gör en sån här fotografering är det en utmaning att veta vad det är som ska bli fotograferat, eftersom det inte är repeterat eller skrivet eller vi inte bestämt vilket uttryck eller estetik föreställningen ska ha ännu. Därför behöver vi tid när vi jobbar.

Så bra det blev.

Nästa Inlägg

© 2024 Anna Ardelius Kostym

Tema av Anders Norén

error: Content is protected !!